Splošni pogoji poslovanja

1. SPLOŠNO

Trgovina www.zstekavcic.si je spletna trgovina, ki prodaja gozdarsko-vrtne stroje, pripadajoče dele, pripomočke in zaščitno/varovalno opremo. Splošni pogoji spletne trgovine www.zstekavcic.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 130/22, v nadaljevanju ZVPot-1), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 163/22 – ZVOP-2), Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 130/22 in 18/23 – ZDU-10 – ZEKom-2). S spletno trgovino www.zstekavcic.si upravlja podjetje ŽS Tekavčič d.o.o., Ljubljanska cesta 6b, 1295 Ivančna Gorica, matična številka: 6771041000, davčna številka: SI27791629.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine www.zstekavcic.si, pravice in obveznosti uporabnika (vsaka fizična oseba ali pravna oseba, ki se kadarkoli nahaja na spletni strani www.zstekavcic.si) in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino www.zstekavcic.si in kupcem (vsaka fizična ali pravna oseba, ki v spletni trgovini www.zstekavcic.si kupi katerikoli izdelek).
Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

2. DOSTOPNOST INFORMACIJ IN ODVEZA ODGOVORNOSTI

ŽS Tekavčič d.o.o. se zavezuje, da bodo uporabniku vsak čas na voljo naslednje informacije:

 • podatki o podjetju ŽS Tekavčič d.o.o. (ime in sedež podjetja, matična številka, davčna številka),
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • lastnosti artiklov (barva, širina, cena, merska enota, sestava, vzdrževanje),
 • način in rok dostave artiklov,
 • cene,
 • načini plačila,
 • odstop od pogodbe.

Trgovina ŽS Tekavčič d.o.o. se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani www.zstekavcic.si, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala. Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja barv. Gradivo (fotografije, priponke in ostalo) so avtorsko zaščitene in so v lasti proizvajalca oz. pooblaščenega partnerja za posamezne blagovne skupine.

3. CENE

Cene izdelkov so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV ter veljajo samo za slovenski trg. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila (8. točka). Lahko se spremenijo brez predhodnega obvestila. Vsi artikli, navedeni na spletni strani spletne trgovine www.zstekavcic.si, so na voljo do odprodaje zalog.
Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden kupec zaključi naročilo. Cene v spletni trgovini se lahko razlikujejo od postavljenih cen v fizični trgovini ŽS Tekavčič d.o.o.

ŽS Tekavčič d.o.o. se trudi, da bi zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, vendar se lahko kljub temu zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ŽS Tekavčič d.o.o. kupcu omogočil odstop od nakupa ali pa ponudil rešitev.

4. NAROČILO

Trgovina www.zstekavcic.si se obvezuje, da je dodajanje v košarico omogočeno samo za artikle, ki so na zalogi. V spletni trgovini se prikazujejo tudi artikli, ki niso na zalogi, pri čemer je njihova nedobavljivost ustrezno označena in tega izdelka ni mogoče dati v košarico ter posledično skleniti nakupa. Kupec lahko v primeru, ko izdelka v spletni trgovini ne bo na zalogi, odda povpraševanje preko obrazca na strani izbranega izdelka. Zaposleni pri ŽS Tekavčič d.o.o. bodo kupca preko povratne e-pošte obvestili o predvidenem dobavnem roku izbranega izdelka oziroma bodo kupcu sporočili, ko bo izdelek spet na zalogi.
V spletni trgovini www.zstekavcic.si se artikli prodajajo na kos ali na meter. Trgovina www.zstekavcic.si se ne obvezuje, da so vsi artikli, prikazani na spletni strani v vsakem danem času na zalogi. Lahko se zgodi, da med obdelavo naročila določenega naročenega izdelka ni več na zalogi. V tem primeru zaposleni ŽS Tekavčič d.o.o. kontaktirajo kupca in se dogovorijo glede nadaljnjih možnosti.
Kupec je o vseh podatkih o spletnem naročilu obveščen na elektronski naslov, ki ga je navedel v nakupovalni košarici pri vnosu svojih podatkov. Če elektronskega sporočila o teh podatkih kupec ne prejme, obstaja možnost, da je navedel napačen elektronski naslov. V takšnem primeru kupca prosimo, da nas konktaktira preko na e-naslov: info@zstekavcic.si.
Pregled naročil je možen v uporabniškem profilu kupca na spletni strani www.zstekavcic.si.

POSTOPEK ODDAJE SPLETNEGA NAROČILA

Kupec bodisi preko iskalnika, bodisi preko orodne vrstice z blagovnimi skupinami izbere željene artikle. Izbrane artikle lahko kupec v nakupovalno košarico doda s klikom na gumb "Dodaj v košarico". Po dodajanju v košarico lahko vsebino le-te pregleda s klikom na gumb "v košarico" znotraj pojavnega okna ali preko ikone s košarico v orodni vrstici spletne strani. Artiklom v košarici se lahko kadarkoli pred zaključkom nakupa spremeni količina ali se jih odstrani iz košarice. Kupec pred oddajo naročila oz. sklenitvijo pogodbe vpiše naslov e-pošte in svoje podatke za račun in podatke za dostavo. Na zadnjem koraku pred oddajo naročila kupec izbere še njemu najbolj ustrezen način plačila. Naročilo se lahko prekliče v roku dveh ur po oddaji naročila tudi tako, da se pošlje elektronsko sporočilo na info@zstekavcic.si, v katerem se napiše, da se preklicuje celotno naročilo ali le določene izdelke iz naročila.
Na e-poštni naslov, ki ga kupec navede pred oddajo naročila, po nekaj trenutkih prejme potrdilo o prejemu naročila. Potrdilo o naročilu se hrani v podatkovni bazi spletne trgovine prodajalca in ga na željo kupca podjetje ŽS Tekavčič d.o.o. ponovno posreduje.

DODATNA NAVODILA ZA KUPCA OZ. OPIS TEHNIČNIH SREDSTEV ZA PREPOZNAVANJE IN ODPRAVO NAPAK V POSTOPKU ODDAJE SPLETNEGA NAROČILA

Za nakup na spletni strani www.zstekavcic.si registracija ni potrebna. V tem primeru lahko uporabnik opravi nakup kot gost. Pred potrditvijo nakupa je za registrirane uporabnike potrebna prijava, za neregistrirane pa je potrebno vnesti podatke za izvedbo naročila.
Na koraku oddaje spletnega naročila v katerem kupec določa osebne podatke, ki se bodo upoštevali za izdajo računa ali za pošiljanje naročenega blaga, so vsa obvezna polja označena z * (rdeča zvezdica oz. asterisk). V primeru, da bi kupec želel nadaljevati na naslednji korak oz. podatke shraniti brez izpolnitve vseh polj označenih z * (rdeča zvezdica oz. asterisk), se bodo le tem dodala obroba rdečega odtenka (barva s šestnajstiško vrednostjo #ed8380 ) z debelino enega (1) piksla. Istočasno se bodo pod temi istimi polji pripisali še opozorilni napisi "to polje je obvezno".
Pri izbiri naslova za dostavo in račun se preverja tudi dolžina poštne številke. Kupec je ob vpisu poštne številke, ki je za primer Slovenije, sestavljena iz več kot le 4 številk, na to ustrezno opozorjen. Dodatna preverjanje pravilnosti podatkov, ki v postopku oddaje naročila zmanjša verjetnost za napake, je tudi pravilnost vpisanega e-poštnega naslova, ki se uporablja za obveščanje kupca. V konkretnem primeru se ob vpisu e-poštnega naslova v neustreznem formatu, enako kot pri obveznosti vnosnih polj, tudi tukaj ustvari obroba rdečega odtenka, hkrati pa se pod vnosnim poljem pripiše opozorilni napis "Vnesite veljaven e-poštni naslov (npr. johndoe@domain.com)." Pred oddajo spletnega naročila lahko kupec pregleda in po potrebi popravi postavke v svoji nakupovalni košarici. Sledi opis postopka spreminjanja količine in praznjenje nakupovalne košarice. Kupec lahko v vnosno polje v stolpcu z naslovom "količina", spremeni trenutno vrednost. Spremembe shrani s klikom na gumb "Enter" na računalniški tipkovnici ali s klikom na gumb "posodobi košarico", ki se nahaja pod zadnjim elementom/artiklom košarice in desno od gumba "počisti košarico". V primeru, da kupec v to polje vpiše zahtevano količino višjo od količino, ki jo podjetje ŽS Tekavčič d.o.o. lahko zagotovi oz. dostavi, se uporabniku prikaže pojavno okno z ustreznim sporočilom. V konkretnem primeru to pomeni "zahtevana količina ni na voljo". Hkrati pa vrednost polja "količina" za ta element/artikel ostane nespremenjena. Kupcu je s klikom na gumb "odstrani element", ki se nahaja pod sliko elementa, omogočena odstranitev posamičnega elementa/artikla iz nakupovalne košarice. Kupec lahko kadarkoli izprazne tudi celotno vsebino košarice s klikom na gumb "počisti košarico", ki se nahaja pod zadnjim elementom/artiklom košarice in levo od gumba "posodobi košarico".

5. NAČINI PLAČILA

Trgovina www.zstekavcic.si omogoča naslednje načine plačila za nakupe znotraj Slovenije:

 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro),
 • po predračunu z nakazilom na transakcijski račun, odprt pri NLB d.d.: SI56 0204 1026 1336 817,
 • preko Leanpay obročnega spletnega nakupa.

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji: plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice. Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo podjetja ŽS Tekavčič d.o.o.
V primeru naročila s plačilom po predračunu je blago odposlano šele po prejemu nakazila zneska kupnine na TRR prodajalca.
Leanpay obročno plačevanje je možno za zneske od 50 EUR do največ 12.000 EUR, in sicer v 6–84 obrokih. Več o Leanpay plačevanju si lahko preberete tukaj: Leanpay pogoji uporabe.

6. NAKUPNA POGODBA – RAČUN

Nakupna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo in ŽS Tekavčič d.o.o. pošlje elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot kupca. Račun za naročene izdelke kupec prejme skupaj z naročenim blagom.
Račun se hrani v arhivu prodajalca ŽS Tekavčič d.o.o. in ga na zahtevo kupca prodajalec lahko (kopijo) ponovno pošlje preko e-poštnega naslova info@zstekavcic.si. Hrani se za čas, potreben za hrambo tovrstnih listin, skladno s pozitivno zakonodajo in računovodskimi standardi.
Nakupna pogodba (račun) je sklenjena v slovenskem jeziku. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

7. NAKUP ZA PRAVNE OSEBE

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v koraku registracije vnesete ID za DDV ter naziv podjetja. Ob vnosu ID za DDV in naziva podjetja, pomeni, da sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja trgovine www.zstekavcic.si z razliko od možnosti odstopa od pogodbe. Podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za fizične osebe.

8. PRAVICA DO ODSTOPA POGODBE NA DALJAVO

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Odstopni rok začne teči en dan po datumu prevzema artiklov. Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe.
Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe, na kupčev bančni račun, ki ga je zato v zahtevku potrebno navesti. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj oz. do takrat, ko podjetje samo prevzame vrnjeno blago (zadnje velja le za določeno blago – vse sedežne kosilnice, ki jih podjetje ŽS Tekavčič d. o. o. prodaja v spletni trgovini www.zstekavcic.si).

V primeru odstopa od pogodbe vas prosimo, da nas predhodno obvestite na e-poštni naslov info@zstekavcic.si s pripisano številko računa. Obrazec za vračilo blaga je na voljo v PDF obliki na povezavi: Obrazec za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe. Svoj obrazec za vračilo izdelka skupaj z artiklom kupec pošlje na naslov: ŽS Tekavčič d.o.o., Ljubljanska cesta 6b, 1295 Ivančna Gorica. Blago je potrebno dati v originalno embalažo in ga zaščititi enako kot ga je originalna embalaža, da bi se izognili poškodbam pri prevozu.
Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov lahko pokličete na telefonsko številko 059 716 008.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov. ŽS Tekavčič d.o.o. ne sprejema paketov z odkupnino. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Odstop od pogodbe ni mogoč v naslednjih primerih:

 • za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
 • za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • za blagu, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 • za opravljano storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
 • zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat;
 • blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek.

9. GARANCIJA

ŽS Tekavčič d.o.o. jamči za kakovost blaga z garancijo uvoznika oz. proizvajalca blaga. Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani spletne trgovine, kjer je izdelek predstavljen. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko potrošnik za pridobitev informacije kontaktira ponudnika.

V primeru okvar zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile garancija ne velja. Prav tako garancije ni mogoče uveljavljati v primeru, da so na blagu vidni posegi tujih, nepooblaščenih oseb, pri napačnem upravljanju oz. malomarnem ravnanju.

10. JAMSTVO ZA SKLADNOST BLAGA

Podjetje ŽS Tekavčič d.o.o. nosi odgovornost za neskladnost blaga po ZVPot-1, ki obstaja ob dobavi blaga in ki se pokaže v dveh letih od dobave blaga (in se uporablja tudi za blago z digitalnimi elementi) (1. in 2. odst. 78. čl. ZVPot-1). Potrošnik, ki o neskladnosti blaga obvesti prodajalca ŽS Tekavčič d.o.o. (80. in 81 čl. ZVPot-1), pod pogoji in v vrstnem redu iz tega odseka, upravičen da:

1. zahteva od prodajalca ŽS Tekavčič d.o.o. brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga;

2. zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti, če o neskladnosti z obrazcem obvesti prodajalca v dveh mesecih od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena (1. in 2. odst. 84. čl. ZVPot-1). Obrazec je na voljo v PDF obliki na povezavi: Obrazec za uveljavitev pravice potrošnika iz jamstva glede neskladnosti blaga.

Svetuje se, da kupec blago takoj ob prejemu pregleda. Kupec lahko artikel reklamira, če artikel nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne artikle, količine ali pa artikel kakor koli odstopa od kupčevega naročila. V primeru obstoja neskladnosti na artiklu oz. nepravilnosti pri opravljeni storitvi, mora podjetje čim prej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi.
Potrošnik mora v obvestilu o neskladnosti natančneje opisati neskladnost in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o neskladnosti lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v poslovalnico, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec odgovarja za neskladnost blaga, ne odgovarja pa za nastalo škodo, zaradi nepravilnega vzdrževanja. Prodajalec tudi ne odgovarja za neskladnosti blaga, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Kupec lahko artikel glede jamstva za skladnost vrne osebno ali po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. V primeru neupravičene reklamacije prodajalec kupcu vrne izdelek in zaračuna stroške vračila. Artikle lahko kupec prevzame v trgovini ŽS Tekavčič d.o.o. Neprevzeti artikli in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev.

V primeru, da je prišlo do poškodbe paketa med samo dostavo, je potrebno izvršiti reklamacijo pri podjetju Pošta Slovenije ali GLS - General Logistics Systems, logistične storitve, d.o.o. (odvisno od izbranega dostavljalca, ki je kupcu dostavil paket) in o reklamaciji obvestiti prodajalca na elektronski naslov info@zstekavcic.si. Dalje za ureditev zadeve poskrbi prodajalec skupaj z dostavno službo in se nato s kupcem dogovori o ureditvi reklamacije.

11. PREVZEM ARTIKLOV, VRNJENIH IZ OBRAVNAVE GARANCIJE ALI STVARNE NAPAKE

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame artikel na prevzemnem mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu ali pa se artikel kupcu pošlje. O načinu prevzema se prodajalec lahko dogovori s kupcem.
Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila. Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na naslovu: ŽS Tekavčič d.o.o., Ljubljanska cesta 6b, 1295 Ivančna Gorica.

12. DOSTAVA IN POŠTNINA

Naročeno blago bo dostavljeno na naslov, katerega je določil kupec. Kako hitro bo naročeno blago pri kupcu, je odvisno od številnih dejavnikov. Naročeno blago bo prodajalec kupcu dostavil v najkrajšem možnem dobavnem roku. Dostavo opravi dostavna služba, običajno naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni. Dostavlja Pošta Slovenije ali GLS, in sicer le na območju Slovenije. Prodajalec ni odgovoren za zamudo, nastalo iz razlogov na strani pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk.

Za nakupe pod 150 EUR je strošek pošiljanja 4,50 EUR. Za nakupe nad 150 EUR je poštnina brezplačna. Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini www.zstekavcic.si. Dodatnih stroškov pošiljanja kurirju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov kupec ni dolžan poravnati.

Pri izbiri načina prevzema artiklov lahko kupec izbere tudi osebni prevzem na lokaciji podjetja ŽS Tekavčič d.o.o. V tem primeru prodajalec kupca preko navedene telefonske številke ali e-poštnega naslova obvesti, da je paket pripravljen za prevzem.

Za nekatere artikle v spletni trgovini (sedežne kosilnice) ni možno izbrati dostavne službe. Pri teh artiklih so že pri predstavitvi artikla navedene možnosti prevzema, ki so naslednje: osebni prevzem na lokaciji podjetja ŽS Tekavčič d.o.o. ali dostava, ki jo izvede podjetje ŽS Tekavčič d.o.o. Pri zadnji izbiri za kupca nastanejo dodatni stroški v vrednosti 0,35 EUR na prevožen kilometer. Po oddaji naročila prodajalec kontaktira kupca preko navedene telefonske številke v oddanem naročilu in se z njim dogovori, ali bi želel naročeno prevzeti sam ali bo izbral prevoz. Dogovorita se tudi za način plačila v primeru izbire prevoza ter za termin prevzema.

ŽS Tekavčič d.o.o. pri fizični prodaji na lokaciji podjetja pri strojih vedno opravi še prvi oziroma nulti servis in svetovanje. Nov stroj brezplačno sestavi, nastavi, po potrebi dolije olje in bencin in preizkusi ter ga tako pripravi za takojšnjo uporabo. S takšnim načinom delovanja vam jamči delovanje in kakovost prodanega stroja, ter s tem zmanjša možnost, da bi prodal stroj s tovarniško napako in tako povzročil nevšečnosti kupcu. Zaradi tega priporočamo, da kupec stroj prevzame na lokaciji podjetja ŽS Tekavčič d.o.o. V primeru, da se kupec vseeno odloči za dostavo preko dostavne službe, svetovanja in nultega servisa ne moremo opraviti.

13. KODE ZA RAZLIČNE UGODNOSTI

Kode prinašajo različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine www.zstekavcic.si in so časovno omejene. Aktivno kodo za določeno ugodnost kupec lahko pridobi ob posebnih priložnostih, določenih iz strani ŽS Tekavčič d.o.o. in preko različnih kanalov. ŽS Tekavčič d.o.o. določi pogoje uporabe vsake kode za popust, ki se lahko med seboj razlikujejo.
Koda za določeno ugodnost je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat. Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda, kupon ali bonus) znotraj istega naročila ni mogoča. Kod bonusov za ugodnosti ni možno menjati za gotovino.

14. VARNOST

Trgovina www.zstekavcic.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. V te namene se uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Varnost kartičnega poslovanja zagotavlja sistem Bankart. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Vsi prenosi so kodirani. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku podjetja ŽS Tekavčič d.o.o.

15. SPORI

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.zstekavcic.si med kupcem in ŽS Tekavčič d.o.o., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno. Pritožbo lahko kupec odda preko elektronskega naslova: info@zstekavcic.si.
Za izvensodno reševanje potrošniških sporov (skladno z zakonskimi normativi) podjetje ŽS Tekavčič d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
ŽS Tekavčič d.o.o., ki omogoča spletno trgovino na območju RS, objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS): POVEZAVA

16. PODATKI O PODJETJU

Naziv: ŽS Tekavčič d.o.o.
Naslov: Ljubljanska cesta 6b, 1295 Ivančna Gorica
Spletna stran: www.zatekavcic.si
E-pošta: info@zstekavcic.si
Telefon: 059 716 008
Identifikacijska številka za DDV: SI27791629
Zavezanec za DDV: DA
Matična številka: 6771041000
Transakcijski račun NLB d.d.: SI56 0204 1026 1336 817

Prikaz spletne strani še ni prilagojen za mobilne naprave.
Prosimo odprite jo v napravi z večjim zaslonom.