LETNI SERVIS IN VZDRŽEVANJE

Vzdrževanje pomeni, da za stroje kot uporabnik vseskozi ustrezno skrbite, da vam dolgo služijo in kvalitetno opravljajo svoje delo. Pred vsako uporabo stroja po daljšem mirovanju je potrebno stroj pregledati in urediti servis. To lahko pomeni 1x letno ali več. Če se stroj več uporablja, je tudi za servisiranje potrebno večkrat poskrbeti. Priporočamo, da svoje stroje redno spremljate in v kolikor potrebujete dodatni servis, ne odlašate, ampak ga pripeljete takoj po ugotovljeni napaki/okvari.
Pri rednem letnem servisu lahko ob pregledu odkrijemo še kakšno napako, o kateri vas najprej obvestimo in se dogovorimo dalje.

STROJI ZA KOŠNJO

Za kosilnice, kose, vrtne traktorje in riderje svetujemo, da se jih pripelje na servis že pozimi. V zimskem času je najboljši čas za to, saj se spomladi na servisih naredi gneča. Tako vi nestrpno čakate na svoj stroj, trava pa raste. Bodite pripravljeni na sezono košnje brez vseh skrbi. Priporočamo, da stroj pregledate pozimi in v kolikor ugotovite, da bi potreboval servis ali pa celo kakšno popravilo, ga pripeljite. V primeru, da okvaro najdete že prej (mogoče ob koncu sezone), pripeljite stroj že takrat, ne čakajte na sezono košnje.
Letni servis vključuje: odstranjevanje zasušene trave pod kosilnico, brušenje in centriranje nožev, odstranitev starega goriva in točenje novega, menjava olja, zračnega filtra in bencinskega filtra, podmazovanje vseh vzvodov ter drugih delov, zagon in nastavitev uplinjača, nastavitev kosišča, vizualni pregled vseh komponent in podajanje morebitnih nasvetov stranki ipd. Pri riderjih in traktorjih še nastavitev menjalnika, pregled olja v menjalniku, polnjenje akumulatorja, nastavitev koša ipd.

MOTORNE ŽAGE

Pri motornih žagah se servis opravlja po potrebi, glede na to, koliko stroj uporabljamo.
Redni servis vključuje: brušenje celotne rezalne garniture, menjava ali čiščenje sveče, čiščenje uplinjača in ostalega sistema, odpiljenje roba na listu, podmazovanje ležaja bobna sklopke, menjava bencinskega filtra v rezervoarju, čiščenje zračnega filtra ali po potrebi menjava, zagon stroja, nastavitev ipd.

SNEŽNE FREZE

Svetujemo vam, da svojo snežno frezo pregledate in zaženete že jeseni. Pomembno je namreč, da se morebitna napaka odkrije že pred zimo, da lahko s frezo že prvi sneg odstranjujete in se ne ukvarjate s popravili. Prav tako morate imeti v mislih, da v servisih ob prvem zapadlem snegu nastane gneča, saj vse stranke naenkrat ugotovijo, da njihova freza ne deluje ustrezno.
Letni servis vključuje: odstranitev starega goriva in točenje novega, menjava olja, zračnega filtra in bencinskega filtra, podmazovanje vseh vzvodov ter drugih delov, potrebnih za podmazovanje, zagon in nastavitev uplinjača, vizualni pregled vseh komponent, podajanje morebitnih nasvetov stranki ipd.

AKUMULATORSKI (BATERIJSKI) STROJI

Pri akumulatorskih strojih vzdrževanje izgleda nekoliko drugače. Pomembno je, da za svoj stroj z baterijo skrbite ustrezno, da vam bo dolgo služil. Po vsakem delu s strojem odstranite baterijo iz naprave in vse skupaj shranjujte v toplem, suhem prostoru.
Redni servis vključuje (našteto ne velja za vsak akumulatorski stroj enako): brušenje rezalne garniture, odstranjevanje zasušene trave pod kosilnico, brušenje in centriranje nožev, podmazovanje vseh vzvodov ter drugih delov, potrebnih za podmazovanje, vizualni pregled vseh komponent, podajanje morebitnih nasvetov stranki ipd.


Kontaktirajte nas za več informacij:

Prikaz spletne strani še ni prilagojen za mobilne naprave.
Prosimo odprite jo v napravi z večjim zaslonom.